.

.

.

>>>Totul despre munca part-time si idei de afaceri la domiciliu! <<<

vineri, 19 iulie 2013

Locuri de munca la domiciliu

Ofertele cu locuri de munca la domiciliu sunt printre cele mai cautate joburi din motive lesne de inteles. Dar in acelasi timp sunt si cele mai vulnerabile oferte, in sensul ca este domeniul in care iti poti lua cel mai usor teapa.

Iata in randurile de mai jos de ce, cum sa eviti sa iei plasa cu oferte de munca la domiciliu si cum sa deosebesti adevaratele oferte de tepe.

La o cautare simpla pe motoarele de cautare, o interogare dupa "locuri de munca la domiciliu" iti va returna o serie de rezultate cu activitati precum: confectionarea de plicuri, insirat margele, raspuns la sondaje de opinie si asa mai departe.


Stati departe de ele!

De cele mai multe ori aceste false oferte de joburi sunt tepe curate, la marginea legalitatii. Pe scurt, ideea e ca trebuie sa le trimiti niste bani (de regula in plic, pentru a nu avea astfel dovada vreunul ordin de plata, chitanta, etc.) pentru ca ei sa-ti trimita documentatia cu ceea ce ai de facut.

Iti vor trimite niste hartii cu texte, chipurile documentatie, si chiar materiale pentru a te apuca de luru. Partea proasta e ca nu vei vedea niciun ban, vor da vina pe calitatea proasta a muncii tale, vor gasi defecte inventate. Din punct de vedere legal ei sunt acoperiti, nu ai semnat nimic cu ei. Ai ramas doar cu banii dati si cu ochii in soare.

Acest gen de escrocherii functioneaza pentru ca multi romani disperati sunt vrajiti de mirajul unui loc de munca la domiciliu, fara sa sesizeze inselatoria din spatele unor astfel de oferte.

Pentru a nu te numara printre victimele lor trebuie sa te gandesti ca nu este normal sa dai niste bani pentru a-ti gasi un job (angajatorul trebuie sa te plateasca pe tine, nu invers), ca este nevoie de un contract care sa spuna clar care sunt drepturile si datoriile fiecarei parti si nu in ultimul rand, trebuie sa te gandesti ca ofertele de munca la domiciliu nu se gasesc pe toate drumurile!

Ofertele reale de locuri de munca la domiciliu sunt de regula in domeniul tehnoredactarii, traduceri, IT-ului, contabilitatii, artei.

Cu cat ai mai multe specializari si aptitudini, cu atat iti va fi mai usor sa gasesti astfel de joburi. Chiar si asa insa, vei fi nevoit sa alergi tu dupa angajatori, mai mult decat ei dupa tine.

Astfel de slujbe se gasesc de regula pe site-urile si forumurile de specialitate ale unor comunitati online, in ziarele si site-urile de mica publicitate si pe site-urile specializate in domeniul "work from home", unul dintre cele mai cunoscute fiind Elance.com .

Bineinteles, exista mereu si varianta de a fi tu propriul tau angajat, in sensul ca iti poti lua o autorizatie de PFA (Persoana Fizica Autorizata) sau AF (Asociatie Familiala) si sa desfasori o activitate inependenta (de la programator sau designer vestimentar, pana la medic sau contabil).

Totul e sa intelegi ca si in munca la domiciliu banii vin muncind din greu, nu lipit plicuri sau insirand margele pe atat :) .

Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu