.

.

.

>>>Totul despre munca part-time si idei de afaceri la domiciliu! <<<

joi, 13 martie 2014

Castiga mii de euro pe luna lucrand de acasa

Este povestea reala a unor mici antreprenori romani care au reusit sa isi transforme pasiunile in afaceri de
familie infloritoare.

Cum au reusit asta, cine sunt ei si care este activitatea de pe urma careia isi duc existenta, sunt intrebarile la care incercam sa raspundem in randurile de mai jos.

Hobby-ul transformat in afacere de familie, este productia artizanala de bijuterii. Un domeniu in care 80% din succes depinde de creativitatea si originalitatea creatorului, motiv pentru care vorbim de o piata dinamica, unde e loc pentru toata lumea.

 Asa si-au spus si Aurel si Dragos Manzateanu, tata si fiu din Iasi, pentru care afacerea cu bijuterii a devenit deja o traditie de familie.

Primii pasi au fost facuti acum mai bine de 20 de ani, de catre Manzateanu senior, cand a decis sa-si inceapa norocul in business facand ce se pricepea el mai bine: bijuterii.

Si s-a priceput foarte bine, pentru ca azi, cei doi conduc impreuna compania Coriolan, unul dintre cei mai cunoscuti producatori de bijuterii de pe piata romaneasca.

Conform datelor Camerei de Comert, Coriolan vinde anual mii de verighete si sute de inele simple, avand cifre de afaceri anuale de ordinul milioanelor de euro.

Inceputul nu a fost insa usor. Initial cei doi, tata si fiu, lucrau in industria textila, ca atatea ale mii de ieseni. Nevoile tranzitiei romanesti i-au impinsa sa-si caute singuri fericirea si prosperitatea materiala.

Si astfel, prin anii `90, cei 2 iau calea Stanbulului, ca atatia alti "bisnitari" romani care cumparau bijuterii de la turci si le vindeau in tara.
A urmat apoi o casa de amanet si in final, o bijuterie proprie, nascuta din nevoia de a repara si reconditiona bijuteriile vechi, uneori cu defecte, lasate de clienti, restul e istorie.

O traiectorie oarecum asemanatoare a avut-o si afacerea Dariei Dragota (chiar daca cifrele de afaceri sunt mult mai mici, din motive lesne de inteles).

Pe cand avea doar 21 de ani, Daria, o tanara din Turda, a avut curajul sa-si deschisa un mic magazin de produse handmade in mijlocul Clujului.
Banii necesari i-a imprumutat de la banca si de la parinti.

Astfel a luat nastere magazinul Daliart, unde clientii (dar in general clientele) gasesc inele, bratari, pandantive si tot felul de accesorii handmade.

Produsele sunt confectionate dintr-o gama variata de materiale, de la lana si sintetice pana la pietre semipretioase si aliaje metalice, iar preturile merg de la 15-20 lei, pana la 70, pentru produsele cele mai scumpe.

Initial, inainte de a-si deschide magazinul, pe cand era abia in clasa a VIII a, Daria producea la domiciliu inele si bratari pentru cercul ei de prietene, apoi anii au trecut, a inceput sa participe la targuri si expozitii iar succesul astfel obtinut a incurajat-o sa faca pasul urmator: un magazin adevarat.

Ca Daria sau ca cei de la Coriolan (oriunde intre cele doua extreme) sunt sute de artizani romani care traiesc impreuna cu familiile lor de pe urma priceperii si a talentului propriu.

Afacerile cu bijuterii artizanale, ca orice business, comporta un anumit grad de risc, dar nu atat de mare precum o franciza de exemplu. Sunt de ajuns cateva mii de euro pentru a pune pe picioare un magazin stradal, sau cateva sute pentru a face primii pasi cu produse vandute pe internet sau la targurile de specialitate.

Profitul depinde foarte mult de calitatea produselor, de calitatile de antreprenor si de un dram de noroc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu