Bineinteles ca munca la domiciliu se adreseaza ambelor sexe, insa trebuie sa recunoastem ca exista diferente
importante, intre femei si barbati, atunci cand vine vorba de specializarea pe activitati. Chiar daca nu de putine ori intalnim cazuri de femei care se pricep la masini, sau de barbati carora le place sa lucreze goblenuri, totusi, unele activitati sunt parca facute special pentru femei.
Tocmai din aceasta ultima categorie de activitati ar trebui sa se inspire orice tanara, casnica sau bunica, atunci cand isi pune problema castigarii unui ban in plus dintr-o activitate la domiciliu.
Dar sa nu mai lungim vorba si sa trecem direct la miezul problemei. Iata mai jos cateva idei de afaceri, care pot imbina placutul cu utilul, intr-un mod foarte lucrativ.
- Afaceri cu prajituri de casa. Daca te pricepi bine la arta culinara, de ce nu ti-ai folosi acest talent pentru a castiga un ban in plus? Un prim pas ar putea fi producerea si vazarea de prajituri de casa (aproape orice de la gogosi si placinte pana la covrigi), la inceput in cartierul tau, apoi livrate sub forma de servicii de catering sau chiar prin deschiderea unei patiserii in oras.
- Baby sitting. Este o activitate eminamente feminina, care poate fi desfasurata aproape la orice varsta. Ea se adreseaza atat tinerelor adolescente cat si persoanelor de varsta a treia. Pe masura ce tot mai multe familii tinere sunt prea presate cu joburile pentru a se mai putea ocupa eficient de cei mici, meseria de baby sitter va fi tot mai cautata pe piata. Ea poate fi de asemenea un punct de plecare pentru o afacere serioasa cu o cresa ori o gradinita particulara, insa pentru inceput poate fi doar o sursa suplimentara de venit si de experienta.
- Salon de cosmetica. Este un alt tip de afacere specific feminina. Pentru inceput iti poti amenaja un mic salon la domiciliu pentru prietene si cunoscute, ulterior te poti extinde printr-o afacere in toata regula, cu buget de promovare prin flyere, bannere stradale si anunturi la mica publicitate.
- Cabinet kineto. Pentru asta vei avea nevoie de o specializare si o diploma in domeniu, insa vestea buna e ca se poate obtine prin efectuarea unor cursuri de specialitate. Intr-o vreme in care tot mai multi romani cauta solutiile medicinei alternative, kinetoterapia pare sa aiba tot viitorul inainte. Avand in vedere ca este un domeniu in care concurenta este inca foarte slaba, ai sanse mari sa ajungi relativ rapid o autoritate in domeniu in localitatea sau cartierul tau.
- Creatoare de moda. Nu mai e un secret pentru nimeni ca femeile iubesc vestimentatia si designul vestimentar. Marea majoritate se pricep de minune sa cheltuie banii pe haine, insa cateva dintre ele se pricep si sa le creeze si astfel, sa incaseze banii celor din prima categorie. Daca reusesti sa iti pui in valoare talentul de designer vestimentar, ai toate sansele sa le calci pe urme celor care au ajuns deja in varful succesului in acest domeniu atat de exclusivist si profitabil in egala masura.
- Ingrijirea batranilor. In occident aceasta activitate este deja o industrie in sine, in contextul in care speranta de viata creste iar natalitatea scade. Chiar daca Romania e ceva mai in urma decat restul tarilor europene, fenomenul este acelasi! Europa va avea o populatie tot mai imbatranita, care va avea tot mai mult nevoie de servicii de ingrijire a persoanelor in varta. Nu trebuie sa te limitezi la ideea de a fi menajera, cu ceva bani de investit si cu un dram de noroc, poti pune pe picioare propriul azi pentru persoanele care nu se mai pot ingriji singure.
- Cresterea si valorificarea florilor. Acest gen de afacere se adreseaza in special celor din mediul rural care detin o suprafata minima de cateva sute de metri patrati, pe care pot infiinta o cultura de flori. Florile pot fi valorificate in special pentru calitatea lor ornamentala, insa din anumite soiuri (ca trandafirul de exemplu) se pot obtine si parfumuri si chiar dulceturi deosebit de cautate, apreciate si in acelasi timp scumpe!
Bineinteles ca lista poate continua, in promitem sa revenim asupra subiectului si sa detaliem fiecare afacere la domiciliu, prezentata mai sus, in parte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu